Thursday, 12 June 2014

Seoul Garden

Posted by Sara Zawawi at 12:00
Salam and hai korang :)

Pernah tak pergi makan dekat Seoul Garden?
Maybe ada yang pernah and maybe tak pernah. Tapi tak apa.
Yang tak pernah masih belum terlambat nak pegi. heee

Apa itu Seoul Garden?????????????
Jeng jeng jengggggg............
Seoul Garden ini ialah sejenis restoran ALL-YOU-CAN-EAT,  di mana kita masak sendiri makanan yang kita nak.
Kira macam dia bagi bahan mentah in Buffet style, kita pun amik2 and masak sendiri. Dekat setiap meja ada dapur yang disediakan untuk kita masak.

Ada jugak makanan yang dia dah masakkan, contohnya nasi goreng, nugget, french fries, ada pau or DimSum. Tapi ada sesetengah tempat apa yang dia sediakan lain-lain. Depends Seoul Garden mana yang korang pergi.

Setakat ni dah beberapa tempat yang ada Seoul Garden yang aku dah pergi seperti :-

1. KL Festival City
2. One Utama
3. Autocity Juru, Penang
4. Queensbay Mall, Penang
5. Gurney Plaza, Penang

Seoul Garden memang best bagi aku sebab memang all you can eat. Paling lama aku pernah stay kat sini ialah selama 4 jam. Gila tak? hahaha

Harga dia boleh tahan jugak. Kalau guna student card lagi murah atau korang boleh apply card member Seoul Garden, dapat 10% off. Untung makan kat sini. Hehehe.
Memang one of my favourite place to eat sampai konyannnggg :P


Ni pricing table yang aku dapat from website Seoul Garden :-

AdultChild
(*Height 0.9m to 1.3m)
Student Meal
Mon-Fri (Except PH)
LUNCH
11.30am - 3.59pm


RM 28.88++Snr Citizen RM 21.88++
(Age 55 and above)

LUNCH
11.30am - 3.59pm


RM 16.00++

LUNCH 11.30am - 3.59pm

RM 25.88++
(Includes refillable beverages)


Please present bus-pass,
matriculation card or
student pass before
ordering
DINNER
4.00pm - 10.30pm


RM 38.88++Snr Citizen RM 28.88++
(Age 55 and above)
DINNER
4.00pm - 10.30pm


RM 20.00++
DINNER
4.00pm - 10.30pm


RM 29.88++

(Includes refillable beverages)


Please present bus-pass,
matriculation card or
student pass before
ordering


Aku pergi semalam xsempat nak snap2 gambar.huhu.
Lain kali aku pergi aku snap2 eyh. Terima kasih sudi baca korang :D


8 comments:

nor_farihan on 12 June 2014 at 12:46 said...

Tak pernah pegi tapi dah lama mengidam huhu....

acik idah on 12 June 2014 at 15:00 said...

:D tak pernah terai la zara... apa makanan yang dia ada ek...

Mimi Azirah on 12 June 2014 at 21:23 said...

Tak.pernah try pun..

atie zakaria on 13 June 2014 at 03:52 said...

atie dh lama teringin nak pg seoul garden tpx dpt lg pg..
dengar cite dr org je la, x pn tgk gmbr yg blogger post.. uhuk uhuk.. tssskkk...

white lily on 14 June 2014 at 19:46 said...

tak pernah peeegi lagilah tapi dengar member cakap view lawa kat sana, seronok pun seronok.

CT Humairah on 16 June 2014 at 22:47 said...

feveret jugak.. kalo nak makan sini kena perut kosong bebetul..
kaloo dak rugi..

Kelly Polaris on 19 June 2014 at 15:18 said...

rindu seoul garden, berabis makan kalau dtg sana, melantak x hingat dunia,hahaha,,paling lama kami pernah stay dr pukul 11 smpai pkl 4, pergi reramai dgn kengkawan, mmg gilo~ >_< <3

Nur Aliyah Syofia on 24 June 2014 at 12:28 said...

salam..jemput join Ga ni ye :) http://dnialicious.blogspot.com/2014/06/ketuk-ketuk-aidilfitri-giveaways-by.html

Post a Comment

 

Life Of Afitot Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei