Sunday, 13 July 2014

Lagu yang sweet :)

Posted by Sara Zawawi at 21:00 3 comments
Hai korang!
Hari ni nak share sikit lagu favourite aku.
Lagu yang sweet!heeee. Salah satu sbb aku suka sgt lagu ni ialah,
Bila dengar lagu ni memang mengingatkan aku pada si dia :)


Gone Gone Gone By Phillip Phillips 

Lyrics :-

When life leaves you high and dry
I'll be at your door tonight if you need help, if you need help
I'll shut down the city lights,
I'll lie, cheat, i'll beg and bribe to make you well, to make you well
When enemies are at door i'll carry you away from war
If you need help, if you need help
Your hope dangling by a string
Ill share in your suffering o make you well, to make you well

Give me reasons to believe that you would do the same for me

And I would do it for you, for you
Baby i'm not moving on
I love you long after you're gone
For you, for you
You would never sleep alone
I love you long after you're gone
And long after you're gone gone gone

When you fall like a statue
I'm gon' be there to catch you
Put you on your feet, you on your feet
And if your heart is empty

Not a thing will prevent me
Tell me what you need, what do you need

I surrender honestly
You've always done the same for me

And I would do it for you, for you
Baby i'm not moving on
I love you long after you're gone
For you, for you
You would never sleep alone
I love you long after you're gone
And long after you're gone gone gone

You're my back bone, you're me cornerstone
You're my crutch when my legs stop moving
You're my headstart, you're my rugged heart
You're the pulse that i've always needed
Like a drum baby don't stop beating
Like a drum baby don't stop beating
Like a drum baby don't stop beating
Like a drum my heart never stops beating

For you, for you
Baby i'm not moving on
I love you long after you're gone
For you, for you
You would never sleep alone
I love you long after you're gone
For you, for you
Baby i'm not moving on
I love you long after you're gone
For you, for you
You would never sleep alone
I love you long, long after you're gone

Like a drum baby don't stop beating
Like a drum baby don't stop beating
Like a drum baby don't stop beating
Like a drum my heart never stops beating for you
And long after you're gone gone gone
I love you long after you're gone gone gone


Lyrics from Songlyrics.com


Saturday, 12 July 2014

Giveaway WOW HARI RAYA by SITI YANG MENAIP

Posted by Sara Zawawi at 12:48 7 comments
Holaa uolls!
Jom join giveaway ni!! yeaayyy yeayy! :D


untung2 dapat menang shawl ke kan.heeee. kalau bertuah.mana tahu! marilah beramai-ramai!! heee :)

Segmen Raya 2014 Bubblynotes: Dengan Ingatan Tulus Ikhlas...

Posted by Sara Zawawi at 12:16 15 comments

Salam korang! Jom join segmen ni jom!!! :D


http://www.bubblynotes.com/2014/07/segmen-raya-2014-bubblynotes-dengan.html
Segmen Raya 2014 Bubblynotes: Dengan Ingatan Tulus Ikhlas ini dibawakan khas untuk uolss bersempena dengan Syawal yang bakal menjelma beberapa minggu jer lagi ni. ^_^... Dalam masa yang sama kira2 macam Blog E-Card dari Bubblynotes.Com kepada uolss jugaklah... Tak dapat or tak sempat nak hantar Kad Raya pakai pos, pakai Blog E-Card pun boleh juga ye tak??? Janji ucapan sampai... Sebab kalau nak diikut2kan iolss nak ajer hantar Kad Raya pada semua readers Bubblynotes yang selama ini sudi datang menjenguk dan membaca entri2 Bubblynotes.Com selama ini... Dalam masa yang sama segmen ini bertujuan nak rapatkan lagi silaturahim sesama weolss semua, follow memfollow serta blogwalking. Semua blogger tak kira baru atau lama, famous atau tak, retis atau tak, glam atau tak adalah dijemput untuk memeriahkan segmen ini. 10 pemenang akan dipilih oleh Pakcik Random.Org dan kesemua pemenang yang terpilih akan disenaraikan di dalam Bloglist Segmen Bubblynotes.Com bagi menggantikan Bloglist Segmen yang terdahulu. 

"Tarikh Segmen: 12/7/2014 sehingga 19/7/2014"

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. FOLLOW blog Bubblynotes.Com dan ADD TO CIRCLE G+ Farah Waheda Wahid
2. Buat entri bertajuk Segmen Raya 2014 Bubblynotes: Dengan Ingatan Tulus Ikhlas... 
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah, sila HIGHLIGHT/KLIK semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.
Credit to MiaLiana.Com
4. Tinggalkan URL entry uolss ke dalam ruangan komen entri ini. 

PEMILIHAN PEMENANG:
1. 10 blog akan dipilih melalui Random.Org. 
2. Pemenang akan diumumkan pada 23/7/2014 yang mana kemudiannya akan dimasukkan terus ke dalam senarai bloglist pemenang segmen. 

Saturday, 5 July 2014

Wake up CALL

Posted by Sara Zawawi at 14:11 2 comments


Salam semua!

Alhamduliiah sekarang aku dah masuk tahun akhir. Setelah 4 tahun bertungkus lumus, sekarang dah masuk tahun 5. yeayyyerssss :)

Tadi kitorang satu batch ada perjumpaan dengan senior. Diorang briefing macam mana perjalanan untuk satu tahun ni sampailah ke PROFESSIONAL EXAM.
Memang tersangatlah banyak benda yang aku kena baca dan buat dan observe.
Walaweyh, terkejut bak ang.

Ini memang wake up call untuk aku. Tahun akhir ni dah xbleh nak memain dah. Now this is SERIOUS!
Memang masa rasa singkat gila. Pejam celik pejam celik dah 3 minggu aku posting. Adoi. Cuak gila ni.
Nampaknya aku kena buat jadual betul2, macam mana nak study elok2, kena bahagi masa betul2.
Memang kena ada kesedaran dalam diri nampaknya aku ni. Kalau tak sedar diri mungkin akan hanyut bagai sampan tanpa pengemudi. (Chewahh)

InsyaAllah aku boleh. Apa-apa pun, usaha yang penting! itu yang paling utama!


So starting sekarang, kena berusaha lebih! Nanti senang in the future. Lagipun xkan nak memain dengan nyawa orang kan. Mari berusaha lebih tekun! InsyaAllah Allah akan tunjuk jalan dan dipermudahkan urusan.



Sesiapa dikalangan pembaca yang juga final year student, All the best! Mari kita berusaha bersama-sama :)
Thanks for reading deariessss! :D


Credits for the images goes to Mr Google

Friday, 4 July 2014

Ihya' Ramadhan - Giveaway By Ummudd80

Posted by Sara Zawawi at 13:38 18 comments
Salam Ramadan ke-6 semua.heee :)

Sempena bulan Ramadan ni, jom join giveaway di bawah ni jom!
Untung-untung dapat duit raya awal! weee :D

Just klik banner di bawah ye! Selamat berGiveAwayyyyyyy :)

Ihya' Ramadhan | Giveaway | Shaklee | Sungai Buloh | Setiawangsa


Tiket Dah beli Balik je Belum :p

Posted by Sara Zawawi at 10:00 2 comments


Salam semua :)

Sejam lebih lagi dah nak berbuka.yeeayy! hehehe
Malam ini aku dan housemate bercadang nak buat steamboat. yummieh!

aL-kisah, Aku baru je selesai membeli tiket flight. Mula-mula pikir nak naik bas ke naik belon. Lepas tanya mak, beliau pun ckp naik flight. Jadi ligatlah aku mencari tiket.
And now tiket dah beli, tinggal nak balik je lagi. Yeah!

Tapi mcm sedih jugak sebab baliknya lambat lagi.hahaha. Another 3 more weeks.
Dah nak dekat raya baru smp umah.hahaha. pakai baju raya tahun lepaslah nampaknya :P
Tulah, beli tiket agak lambat so harga pun mahal lah sikit.huuuu.
Nak buat macam mana kan, asalkan ada tiket. :P




So apa-apa pun kena bersyukur. Kawan-kawan aku pun dah start beli tiket.
Takut nanti makin dekat nak raya, tak ada pula tiket. Nanti kena naik bas tambahan pula. Tak sanggup weyh! Pernah ada pengalaman naik bus tambahan ni, macam tuuutttt.
Sebab dia mmg tunggu sampai bus penuh baru nak gerak. Dah lah tak ikot timing and jalan pun banyak ikot jalan dalam. Memang lambatlah iolls sampai lepas tu. huuhuhu.


Jadi kepada sesiapa yang plan nak balik dekat-dekat raya tu, baik beli tiket skrg noooo.
Bagi mengelakkan penyesalan di kemudian hari. Bak kata pepatah, sediakan payung sebelum hujan.hiii :)


Pictures : Credits to Mr 1) Google    2) Google


Thursday, 3 July 2014

Saya, Si Pelajar

Posted by Sara Zawawi at 21:30 0 comments
Hello semua :)

Rasa-rasanya memang lamalah juga tak tulis entry baru. Sehari-hari memang rasa nak tulis tapi dek sibuk dengan tanggungjawab sbg seorg student, Terpaksa Aku Relakan untuk membantutkan hasrat menulis. Teehee

Aku baru je pindah ke Alor Setar. Biasa sudah hidup berpindah-randah ni. Semua sebab final year aku dekat Hospital Sultanah Bahiyah. So for this one year aku adalah final year student yang akan ambil Professional Examination tahun depan. Cuak pulak bila dipikirkan. huhu

Setelah sekian lama bercuti dan buat research, dah lama tak praktis untuk clerk patient, buat physical examination, jadi otak memanglah berkarat. huhu. Soalan Dr waktu mengajar dalam klinik or ward dah lah memang susah, memang nak kena korek balik peti simpanan dalam otak ni untuk jawab, tak pun tengok buku lah jawabnya. haha.

Aku still dalam learning process. Trying my best to be the best. Or to be better than before. :)
Kadang-kadang jelah nampaknya aku akan tulis entry baru sebab kitorang akan start oncall next week onwards. Waktu bulan puasa ni, memang besar sikit dugaan nak follow ward rounds and pergi oncall. Nak buat guane dah mmg tanggungjawab kan. Takpelah untuk menjadi lebih baik Rela Aku Berkorban :)

Thanks for reading dearies! :*

Thursday, 12 June 2014

Seoul Garden

Posted by Sara Zawawi at 12:00 8 comments
Salam and hai korang :)

Pernah tak pergi makan dekat Seoul Garden?
Maybe ada yang pernah and maybe tak pernah. Tapi tak apa.
Yang tak pernah masih belum terlambat nak pegi. heee

Apa itu Seoul Garden?????????????
Jeng jeng jengggggg............
Seoul Garden ini ialah sejenis restoran ALL-YOU-CAN-EAT,  di mana kita masak sendiri makanan yang kita nak.
Kira macam dia bagi bahan mentah in Buffet style, kita pun amik2 and masak sendiri. Dekat setiap meja ada dapur yang disediakan untuk kita masak.

Ada jugak makanan yang dia dah masakkan, contohnya nasi goreng, nugget, french fries, ada pau or DimSum. Tapi ada sesetengah tempat apa yang dia sediakan lain-lain. Depends Seoul Garden mana yang korang pergi.

Setakat ni dah beberapa tempat yang ada Seoul Garden yang aku dah pergi seperti :-

1. KL Festival City
2. One Utama
3. Autocity Juru, Penang
4. Queensbay Mall, Penang
5. Gurney Plaza, Penang

Seoul Garden memang best bagi aku sebab memang all you can eat. Paling lama aku pernah stay kat sini ialah selama 4 jam. Gila tak? hahaha

Harga dia boleh tahan jugak. Kalau guna student card lagi murah atau korang boleh apply card member Seoul Garden, dapat 10% off. Untung makan kat sini. Hehehe.
Memang one of my favourite place to eat sampai konyannnggg :P


Ni pricing table yang aku dapat from website Seoul Garden :-

AdultChild
(*Height 0.9m to 1.3m)
Student Meal
Mon-Fri (Except PH)
LUNCH
11.30am - 3.59pm


RM 28.88++Snr Citizen RM 21.88++
(Age 55 and above)

LUNCH
11.30am - 3.59pm


RM 16.00++

LUNCH 11.30am - 3.59pm

RM 25.88++
(Includes refillable beverages)


Please present bus-pass,
matriculation card or
student pass before
ordering
DINNER
4.00pm - 10.30pm


RM 38.88++Snr Citizen RM 28.88++
(Age 55 and above)
DINNER
4.00pm - 10.30pm


RM 20.00++
DINNER
4.00pm - 10.30pm


RM 29.88++

(Includes refillable beverages)


Please present bus-pass,
matriculation card or
student pass before
ordering


Aku pergi semalam xsempat nak snap2 gambar.huhu.
Lain kali aku pergi aku snap2 eyh. Terima kasih sudi baca korang :D


Wednesday, 11 June 2014

Segmen Blogwalking & Bloglist by Aniesa Ahmad

Posted by Sara Zawawi at 16:42 12 comments
Hai korangg!
Untuk bulan Jun ni, jom join segmen ni.hee.
Segemen ni dianjurkan oleh si cantik Aniesa Ahmad :)
Mari beramai-ramai memeriahkan segmen ni!

Sila klik link ini ya untuk join -->    Segmen Blogwalking & Bloglist by Aniesa Ahmad


Celebrating at Tony Roma's

Posted by Sara Zawawi at 10:50 4 comments
Hello and Happy Wednesday :)

Today I want to share about last Saturday's event. Hehe
We went to Tony Roma's Pavilion to celebrate my baby sisters' 22nd birthday :)
Yeay now she's old! though i'm older :p

We ordered quite a lot since there were 7 of us which includes my parents, my older sister and her husband, my younger sister, me and my ........... :P
And we shared all of it, so that everyone get a taste of everything. Even if we shared, we still went home with a bloated stomach :) Yummy!

These were the things that we ordered :-

Steak & Wild Mushroom Flatbread
Yummy :D


Kickin Shrimp
Yummy & healthy coz it come with salad underneath the shrimp.hiii


Full slab Bountiful Beef Ribs 
This is definitely Tony Roma's specialty. So delicious!
We ordered 2 fullslab since there was only 5 ribs in one plate. Not enough!haha

Ribeye Steak with Roasted Onion Sauce
The steak is juicy and the sauce is something else. A perfect combination. :D


Filet Medallions
Supposed to be 3, but someone already took it first. :P
Also Yummy!haha


Shrimp Scampi Pasta
A big plate of it :)

Chocolate Creamsicle
This is what the birthday girl ordered.Heee

At the end of event, the waiters sang to us a birthday song and brought along a cake with ice-cream that they put in a cocktail glass. It was really Nice. My lil sister was smiling from ear to ear :D

The services there were splendid! All of them were very nice. It was a lovely dinner celebration. We will definitely come again!heee

Thanks for reading dearies :D


Friday, 23 May 2014

On The Way To Terengganu

Posted by Sara Zawawi at 10:00 7 comments


Hello kesayangans :)

Hari ini, aku akan pergi ke negeri Terengganu Darul Iman. Iaitu kampung aku sebelah ayah. Ayah aku orang terengganu, ada darah ganu gitu.heee. Akan tetapi trip ini adalah trip ke Majlis Perkahwinan kakak kepada housemate aku. (berbelit sikit,hehe)
Jadi kami satu rumah plan nak pergi sesama since weekend selalunya kebosanan. Haha

Plan kami nak pergi jalan2 ke Kelantan dan Terengganu.
Tak sabar nak makan keropok lekor, cari tdudung yang murah dan mandi-mandi pantai.Yeay!

Image Credit : Google

Misi aku adalah mencari Kain Songket yang cantik dan Murah! Semestinya kan :P
Nak kena pergi survey-survey kat sana. Hopefully ada!hihi

Aku berazam nk tangkap gambar banyak2. boleh cerita pengalaman kat sini.hihi :D

Doakan aku selamat pergi dan selamat pulang. :)


P.S : Terima kasih kepada semua yang sudi berkunjung ke blog aku. Sangat terharu!! :)
        Aku akan membalas kunjungan usai balik dari trip ke Terengganu. hii.


Tuesday, 20 May 2014

Banyak Cakap

Posted by Sara Zawawi at 20:00 9 comments
Hai rakan-rakan :)

Pernah tak korang rasa macam kadang-kadang tu rasa macam TerBanyak Cakap pulak. Lately tulah yang aku rasa. Rasa macam banyak pulak cakap. Mulut ni asyik nak bergerak je. Bukan tak nak ringan mulut tapi takut juga kot-kot apa yang kita cakap tu orang lain sakit hati.

Sebab aku selalu juga terbaca pepatah yang menyampaikan maksud lebih baik kita diam daripada menyampaikan kata-kata yang menyakitkan hati.
Sebab bila kita banyak cakap, selalunya tak perasan apa yang kita cakap tu baik ke ataupun kita telah menyakiti hati orang lain

.
Bukankah berkata baik atau diam itu lebih baik?


Takut juga kalau banyak cakap tu akan memperbodohkan diri sendiri. Sebab kalau kita tak sedar apa yang kita cakap, semua itu mungkin saja akan terjadi kan? Walaubagaimanapun, Minta-minta dijauhkan.

Sekarang aku dalam proses muhasabah diri. Tengah mencuba untuk tak banyak sangat cakap benda-benda yang tak berfaedah. Sikit- sikit menuju ke arah kebaikan. Tak apa, sikit-sikit, lama-lama jadi bukit. :)





Credit Gambar : Google

Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1

Posted by Sara Zawawi at 16:09 25 comments
http://www.bubblynotes.com/2014/05/segmen-bloglist-bubblynotescom-48-jam-1.html

Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1 bermula dari 20/5/2014 SEHINGGA 22/5/2014, jam 9.45 a.m... Semua blogger tak kira yang baru atau lama, femes atau tidak, retis atau tidak dijemput untuk memeriahkan segmen ini... Tujuan? Pertama, haruslah nak pilih 10 orang blogger yang bertuah untuk masuk bloglist Bubblynotes.Com dan nak rapatkan lagi silaturahim sesama kita, follow memfollow untuk semua blogger2 yang menyertai segmen ini. Pemenang segmen akan dipilih oleh pakcik Random.Org...

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. FOLLOW blog Bubblynotes.Com 
2. Buat entri bertajuk: Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.

Kemudian pastekan coding seperti tutorial di bawah ini...

 
4. Tinggalkan URL entry uolss ke dalam ruangan komen di bawah. 

Simple dan mudah kannn??? Segmen copy+paste paling awesome kot bagi iolss... 

PEMILIHAN PEMENANG:
1. 10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org) 
2. Pemenang akan diumumkan pada 23/5/2014.

Jom join! Weee :D

Research

Posted by Sara Zawawi at 10:00 4 comments






Hello korang!

Aku sekarang tengah gelabah dengan research. Nak analyze data bagai.
Hari ni je seharian duk analyze data. Masa pula  semakin suntuk. Haish.
Ok xbaik mengeluh tapi tu memang apa yang aku rasa. Waaaaa

Aku rindu nak blogwalking, tambah kenalan. Nak jugak join GA or Segmen. huhu.
Nak jawab soalan for Liebster Award pun xnyempat. :'(
Tapi sekarang research lagi penting. Tapi kadang2 aku curi jugak masa pegi blogwalking. Hikhik
Hujung minggu ni nak pergi jalan-jalan ke Terengganu dengan housemate,
so by hook or by crook,
memang aku kena usahakan untuk siapkan data analysis. Hmmmmm

Harap-harap segala-galanya dipermudahkan. Doakan aku ya :)


Credit for the Images : Google

Sunday, 18 May 2014

Apakah kucing KAX ini? :O

Posted by Sara Zawawi at 11:00 3 comments
Hi korang :)

Pernah tak korang baca apa-apa cerita pasal kucing KAX ni?
Apakah itu kucing KAX?
Sekarang macam jadi fenomena sikit sebab banyak cerita pasal kucing KAX ni.
Even Abg Nara pun cerita pasal ni. haha.
Nak tahu tak sampai mana fenomena Kucing Kax ni? Jom klik gambar si kucing :D

Saturday, 17 May 2014

Jom jadi the #NextJutawan

Posted by Sara Zawawi at 20:00 3 comments


Hallooo rakyat Malaysia.hee :)

Kita ada berita baik untuk uolls. Ada tak teringin nak dapat duit secara free?hehe
Tapi still kena berusaha sikitlah.hewhew.

Cara dia senang je. Just perlu tangkap gambar korang dengan produk PowerRoot, gambar tu perlulah Kreatif ya, dan selepas itu korang berpeluang untuk menjadi the #NextJutawan :D

Apa ni kan? macam senang je? hahaha.

Nak tahu lebih lanjut macam mana? Klik Link atau Gambar :)

Tak sangka SATU gambar 

dapat menjadikan anda #NextJutawan begitu saja!




Thursday, 15 May 2014

Liebster Award #2

Posted by Sara Zawawi at 21:50 11 comments




Hello uolls! hihi
Hari ini nak cerita pasal Liebster Award lagi.hehehe
Kali ini aku telah di nominate lagi. Alhamdulillah :)

Mereka2 yang telah menominate aku ialah Cik Nadiya , Cik Nad and Kak Wafee

Thanks sbb tag saya! Terharu sesangattt :)
Harap korang sudi baca apa yg telahku luahkan.hehe



Soalan dari Cik Nadiya :-

Q: Birthday korang bila?
A: Saya si Aquarius!hehehe. 12 Februari :)

Q: Status korang sekarang nie? Single, Engaged or what
A: Soon to be engaged, InsyaAllah :D

Q:Hobi korang apa? List kan aje :)
A: Blogging!hehehe.tengok movie, baca novel self-help :D

Q:Wish list korang?
A:     1.  Berjaya tamatkan Degree
        2.  Nak Note 3 :p
       
Q: Azam tahun baru yang tak pernah tercapai? Hahaha 
A: Joging sampai kurus.hahahaha. angan-angan ku :P

Q: Artis yang korang paling minat?
A: Channing Tatum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! He is so HOT!

Q:Sesuatu yang orang lain tak tahu pasal korang
A: Suka tulis diari  :P

Q: Ciri-ciri pasangan idaman? :D
A: Menyayangi diri ini seadanya :) Sejuk mata memandang beliau & membuatkan hati tenang bersamanya. Chewaah :p

Q: Tema kahwin korang nanti nak colour ape? HAHA
A: Color2 pastel. yes! :)

Q:Tempat yang korang nak sangat-sangat pergi
A: the 7 Wonders of the World.heee. teringinnnnnn.

Q:Komen ikhlas pasal blog ai :D
A: Blog nadia comel. Nadia berani sebab guna warna kuning and u managed to pull it off. Yeay :D



Soalan daripada Cik Nad ialah :-

Q: are you a student ? do you love to be a student .give me a reason .
A: Yes I am a student! heee. I love it soo much! not so much responsibilities other than studying esp for exam.hehehe :P

Q:curious or judgmental .which type is near to you ?
A:i can be either both depends on the situation. However, i know that being judgmental can be bad, i'm trying to improve myself and not being so judgy :P

Q:what do you do when you didnt get to achieve something you dream .
A:I will be heartbroken. hahaha, only for awhile. then i will pull my little arse up and chase my dream until I can achieve it! Yes! Positive! :D

Q:what is your opinion about todays trend 'selca a.k.a selfie' -self camera ?
A:My opinion? hahaha. this is a tough & sensitive Question maybe? selfie if we are with someone else or in a group of people, it is cool. Because that will be our memory. However, if we are taking our own picture by ourself, that is just gigih? I think.heee

Q:your preferable style in dressing and give a reason .
A: I like to be simple and comfortable in whatever clothes i am in. :)

Q:your favorite type of song .give me one example .
A: Actually I have numerous type of song that I like. Depends on my mood. I f i am depressed or sad, then it will be a slow song, and if I am happy, a jolly happy song! hihi

Q:what is the most place you want to visit in this world ?
A:it has to be the 7 wonders of the world :D i really want to visit those places!

Q:which one do you prefer ,express in word or in action ?Give me a reason.
A: I will go with action. because it is no use if u just talk but nothing is done right? :D

Q:do you agree with me if i say your favorite color shows your self color ? Give me your reason with your favorite color .
A: I do agree! heeee. I love pastel colors. They are soft and when I look at these colors, I will feel calm and relax :)

Q:do you prefer to take a trip in a group or on your own ?
A: I would like a trip with a group. The more the merrier right! :)

Q:what do you think of my blog ?
A: Simple and nice. Sejuk mata memandang dgn pohon2 sakuranya. Love the whitish theme! :)



Soalan daripada Kak Wafee :-


Q:Nama panggilan yang anda suka? TAK semestinya yang orang selalu panggil.
A: Semestinya afi dan sara. hiiii. pitot pun suka jugak.hahaha :P

Q:Favourite colour?
A: Warna-warna Pastel! sojuk mata memandang :D

Q: Makanan kegemaran?

A: Lamb chop, chicken chop, rojak buah, (boleh lebih satukan?hiii)

Q: Plan nak anak berapa orang?

A: Nak anak 2 pasang :) 4 org kalau ada rezeki, 2 lelaki 2 perempuan

Q:Hadiah paling mahal yang pernah bagi kat mak?

A: Selalunya share2 ngan adik-beradik.hiii. SKII kot.hiiii

Q:Hadiah yang teringin sangat nk bg kat mak?

A: Tiket penerbangan & penginapan & belanja pergi Haji :D

Q: Kereta idaman anda?

A: Kia Optima K5

Q:Dah berapa lama blogging?

A: Baru 2 bulan.hikhik :P saya budak baru belajar :D

Q:Do you like your job/study? 

A: Yes! very much! hihi. hopefully pekerjaan pun akan disukai jugak. doakan ye kak :)

Q: Tempat hangout/lepak favourite?

A:Food court Pavillion. Banyak gila makanan best! and of course panggung wayang.haha

Q:Describe ME in 3 words

A: Funny, Gigih, Cute! :)

terima kasih sebab sudi baca.heee :)



I am Si Semut :)

Posted by Sara Zawawi at 11:00 20 comments
Salam & Hello!

Hari ni nak cerita sikit pasal kenapa aku letak tagline I am Si Semut :D

Mula2 aku ingat nak letak nama blog si semut, tapi dah ada orang guna url tu. 
Jadi terpaksalah aku tukar.
Fikir punya fikir, aku nak letak jugak I am Si Semut tu kat mana-mana area dalam blog aku, jadi aku letak kat atas tu.hahaha

First2 je aku memang kena bahan baik punya dengan kakak & adik aku. Semua macam kenapa nak kena letak I am Si Semut?

KENAPA??????

Jawapannya ialah, Aku anggap diri aku ni macam Si Semut yang kecik yang hidup dalam dunia yang sangat besar. Jadi apa yang aku tulis dalam blog ini adalah pandangan aku terhadap dunia. Macam Pandangan Dunia Daripada Sudut Si Semut gitu. Hehe.

Itu je yang aku nak cerita.Hehe. Thanks sudi baca! :)



(Gambar dari : PenPalsandPicturesBooks )



(Gambar dari : BetterBodyChemistry )

Friday, 9 May 2014

Mini Pelamin Idaman :)

Posted by Sara Zawawi at 21:22 10 comments
Hai korang! hehe

Tengah bosan-bosan sekali tertaip pulak "Pelamin" dekat google image.teehee :P
Agak tak ada keje sikit di situ.Hehe. Saja je nak survey-survey pelamin. Manalah tau ada jodoh ada orang masuk meminang ke kan (walaupun tak tahu bila) hehe :P

Kite suka pelamin yang simple, warna yang soft2, sejuk mata memandang gitu. Haaaa
Kalau boleh nak
Kat sini nak share sikit jenis-jenis mini pelamin yang disukai. Sudilah membaca & melihatnya ya :D



Yang ni memang my personal favourite. Simple & cantik :) aku ambil from mr Google then save dlm phone tapi xsure page mana ambil gambar ni sbb lepas aku cari balik kat Google tak jumpa.huu :'(


2nd and 3rd picture from PersonaFizaBridal




  Nice kan :) curi from Cik Ally 





                                   2 gambar atas yang simple n nice ni dari Prestige-deco



Kalau macam xnak membazir tempah2, boleh je buat sendiri. Itulah yang kakak aku buat waktu wedding beliau. Minta tolong sedara2 panjat dan pasang kain yang panjang berjela2 tu. Lagi jimatkan. Di zaman semua benda mahal ni. Chewaaah :p

Semoga mata terhibur dengan hidangan gambar ini.hiiiii. :)

Liebster Award :D

Posted by Sara Zawawi at 00:00 18 comments

Salam semua :)

Hari ini aku dengan seronoknya akan menjawab soalan daripada si cantik manis, Miss Fat!n Lenglu! , Karimah Zulkafali and Nur Hanan Aqilah :)
Kenapa nak kena-kena jawab soalan ni? heee. Sebab aku telah tercalon sebagai penerima Liebster Award! Weeeee. A big thanks to them! Yeayyy :)


Tahu tak apa itu Liebster Award? Aku pun pada mulanya tak tahu, nasib baik Fat!n Lenglu! , Karimah Zulkafali dan Nur Hanan Aqilah telah jelaskan di blognya :D

Liebster Award punya rules ialah :-

-Mention the person who nominated you with a link to their blog.
-Answer the 11 questions asked.
-Nominate 11 other bloggers with a smaller following but with lots of potential.
-Create 11 of your own questions for them to answer.
-Notify your nominate.




Jadi sekarang aku nak kena jawab soalan yang mereka berikan padaku :)
So here goes!!! Hope u guys enjoy it ;p


Soalan daripada Cik Fat!n Lenglu! :-


Q:Describe your personal style in 3 words?
A:Anything I like :p

Q:What's your favourite thing to eat for breakfast?
A: Lontongggggggggggggg! Yummieh!

Q:Ever you receive some amount of money from blogging? What did you do with the money?
A: Yes but still I cannot cash it out :'(

Q:Paris or Korea?Why?
A:Korea because there are many beautiful places there :)

Q:List 5 things that u hate?
A: 1.Rude people
    2.Cockroach
    3.Bed bugs
    4.Traffic Jam
    5.Being nervous


Q:Got any phobia?

Q:If you could have any job, what would it be?
A:Chef for desserts! Nyum Nyum :p

Q:When I dance, I look like....
A: bagai itik pulang petang. hahaha

Q:If you were permitted only 3 things in your bucket list, what would it be?
A: 1.To travel the world
    2.Samsung Note 3
    3.To get Married!hahaha


Q & A : I want Channing Tatum to be my PA because he is so HOT!


Karimah Zulkafal Questions to me :


Q:Tell me what do you think about kpop and their kpoppers? 

A:    Actually K-Pop is not in my field of interest.Hehe
About kpoppers, i am amazed with some of them that are willing to learn Korean just to understand the language :D (this is what we call GIGIH!)



Q: What should you do if your crush doesn't like you as you like him? 

A:I will just be friends and nothing more. heeee 

Q:If you can fly, where do you want to go? And with who?
A: I would like to go to London again. Hihi :p
     with my family and my special someone

Q:What's your opinion if i said i hate kpoppers? I'd say it's okay because different people have different things that they like :D 
A:What do you think about my blog? Your blog is sooo cute! I like the colour. So CHEERFUL!

Q:Who do you admired? 
A:I admire my Lovely Mom :)

Q:Who's your favourite blogger? 
A:Kak Anis from AnisMagicFingers . Suka makanan dia. Hewhew.

Q;If i make a giveaway, do you want to join it? 
A:Definitely Yes!!!!!!

Q:What's present do you want if i make a giveaway? 
A:Cupcakes? hihi

Q:What do you think about true love? 
A:True love is to fall in love with someone that accept you for who you are :D

Q:Do you love my blog? Give a reason :

A:Yes I do! Because it is cute, cheerful and easy to access :D



Questions from Nur Hanan Aqilah :-

Q: When you started creating your blog ?
 A: I started in April 2014. This year only. Heehu :D

Q:What kind of music do you love to hear ? Examples ?
 A: I like all music as long as they are music to my ears. Especially English music. Eg, Imagine Dragons, Paramore, and many more! 

Q:Choose the best place in Malaysia that you will go on holiday ? 
A: I love going to Pulau Langkawi! They have duty free chocolates, Geo-forest park and also there are so many things to do there example snorkelling, island hopping. Very Nice! 

Q:What do you think about my blog ? Give reasons 
A: It is a very cute blog! With all the soft colours! I love it! :) 

Q:Do you love football ? Which team do you prefer ? 
A: Unfortunately, I don't watch football. Heee 

Q:What do you think about mix and match style ? 
A: A style that is suitable for teens and young adult. It shows you are youthful and enjoying life with colours! 

Q:Do you watch Running Man ?? Tell me your favourite in RM
A: Yesss! hahaha. I love Kwang Soo and Ji Hyo :D

Q:Do you like selfie with monopod ? Why ? 
A: I don't own a monopod.huuu. I am not sure about it. I guess it is ok as long as we keep it low profile with the monopod. 

Q:Tell me your sweetest memory ..
A: It has to be falling in love with someone :p

Q:Tell me your favourite fashion blogger 
A: I am still searching I guess. No particular favourite. Huuu

Q:What do you dislike with my blog ?
A: Nothing! :D





Now I would like to nominate these awesome bloggers because I believe in the talent that they have and they are just Awesome! :)

1. Syafiqah
2. Naqiah Nazari
3. Nadya Nordin

4. Hazirah
5. Nur Hana
6. Aqilah
7. Nina Hani
8. Syahril
9. Husna
10. Hidayah
11. Hadira



These are my questions to them:-

1. Why you create a blog?
2. What is your favourite food ? Why?
3. Who is your favourite artist? and Why? :p
4. The people you love the most is/are .....
5. Do you have a pet? If yes what is it & its name?
6. What is the brand of your favourite chocolate?
7. If you are a millionaire, what will you do with the money?
8. What does your family call you?
9. If you have a chance to meet someone famous, who will it be and why?
10.What/who do you see yourself as in 10 years?
11.What do you think about my blog? Teehee ;p


Semoga anda dapat menjwb soalan ku. Heheee. 
Thanks for readingg!! :) Weeeeee









 

Life Of Afitot Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei