Sunday, 13 July 2014

Lagu yang sweet :)

Posted by Sara Zawawi at 21:00 3 comments
Hai korang!
Hari ni nak share sikit lagu favourite aku.
Lagu yang sweet!heeee. Salah satu sbb aku suka sgt lagu ni ialah,
Bila dengar lagu ni memang mengingatkan aku pada si dia :)


Gone Gone Gone By Phillip Phillips 

Lyrics :-

When life leaves you high and dry
I'll be at your door tonight if you need help, if you need help
I'll shut down the city lights,
I'll lie, cheat, i'll beg and bribe to make you well, to make you well
When enemies are at door i'll carry you away from war
If you need help, if you need help
Your hope dangling by a string
Ill share in your suffering o make you well, to make you well

Give me reasons to believe that you would do the same for me

And I would do it for you, for you
Baby i'm not moving on
I love you long after you're gone
For you, for you
You would never sleep alone
I love you long after you're gone
And long after you're gone gone gone

When you fall like a statue
I'm gon' be there to catch you
Put you on your feet, you on your feet
And if your heart is empty

Not a thing will prevent me
Tell me what you need, what do you need

I surrender honestly
You've always done the same for me

And I would do it for you, for you
Baby i'm not moving on
I love you long after you're gone
For you, for you
You would never sleep alone
I love you long after you're gone
And long after you're gone gone gone

You're my back bone, you're me cornerstone
You're my crutch when my legs stop moving
You're my headstart, you're my rugged heart
You're the pulse that i've always needed
Like a drum baby don't stop beating
Like a drum baby don't stop beating
Like a drum baby don't stop beating
Like a drum my heart never stops beating

For you, for you
Baby i'm not moving on
I love you long after you're gone
For you, for you
You would never sleep alone
I love you long after you're gone
For you, for you
Baby i'm not moving on
I love you long after you're gone
For you, for you
You would never sleep alone
I love you long, long after you're gone

Like a drum baby don't stop beating
Like a drum baby don't stop beating
Like a drum baby don't stop beating
Like a drum my heart never stops beating for you
And long after you're gone gone gone
I love you long after you're gone gone gone


Lyrics from Songlyrics.com


Saturday, 12 July 2014

Giveaway WOW HARI RAYA by SITI YANG MENAIP

Posted by Sara Zawawi at 12:48 7 comments
Holaa uolls!
Jom join giveaway ni!! yeaayyy yeayy! :D


untung2 dapat menang shawl ke kan.heeee. kalau bertuah.mana tahu! marilah beramai-ramai!! heee :)

Segmen Raya 2014 Bubblynotes: Dengan Ingatan Tulus Ikhlas...

Posted by Sara Zawawi at 12:16 15 comments

Salam korang! Jom join segmen ni jom!!! :D


http://www.bubblynotes.com/2014/07/segmen-raya-2014-bubblynotes-dengan.html
Segmen Raya 2014 Bubblynotes: Dengan Ingatan Tulus Ikhlas ini dibawakan khas untuk uolss bersempena dengan Syawal yang bakal menjelma beberapa minggu jer lagi ni. ^_^... Dalam masa yang sama kira2 macam Blog E-Card dari Bubblynotes.Com kepada uolss jugaklah... Tak dapat or tak sempat nak hantar Kad Raya pakai pos, pakai Blog E-Card pun boleh juga ye tak??? Janji ucapan sampai... Sebab kalau nak diikut2kan iolss nak ajer hantar Kad Raya pada semua readers Bubblynotes yang selama ini sudi datang menjenguk dan membaca entri2 Bubblynotes.Com selama ini... Dalam masa yang sama segmen ini bertujuan nak rapatkan lagi silaturahim sesama weolss semua, follow memfollow serta blogwalking. Semua blogger tak kira baru atau lama, famous atau tak, retis atau tak, glam atau tak adalah dijemput untuk memeriahkan segmen ini. 10 pemenang akan dipilih oleh Pakcik Random.Org dan kesemua pemenang yang terpilih akan disenaraikan di dalam Bloglist Segmen Bubblynotes.Com bagi menggantikan Bloglist Segmen yang terdahulu. 

"Tarikh Segmen: 12/7/2014 sehingga 19/7/2014"

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. FOLLOW blog Bubblynotes.Com dan ADD TO CIRCLE G+ Farah Waheda Wahid
2. Buat entri bertajuk Segmen Raya 2014 Bubblynotes: Dengan Ingatan Tulus Ikhlas... 
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah, sila HIGHLIGHT/KLIK semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.
Credit to MiaLiana.Com
4. Tinggalkan URL entry uolss ke dalam ruangan komen entri ini. 

PEMILIHAN PEMENANG:
1. 10 blog akan dipilih melalui Random.Org. 
2. Pemenang akan diumumkan pada 23/7/2014 yang mana kemudiannya akan dimasukkan terus ke dalam senarai bloglist pemenang segmen. 

Saturday, 5 July 2014

Wake up CALL

Posted by Sara Zawawi at 14:11 2 comments


Salam semua!

Alhamduliiah sekarang aku dah masuk tahun akhir. Setelah 4 tahun bertungkus lumus, sekarang dah masuk tahun 5. yeayyyerssss :)

Tadi kitorang satu batch ada perjumpaan dengan senior. Diorang briefing macam mana perjalanan untuk satu tahun ni sampailah ke PROFESSIONAL EXAM.
Memang tersangatlah banyak benda yang aku kena baca dan buat dan observe.
Walaweyh, terkejut bak ang.

Ini memang wake up call untuk aku. Tahun akhir ni dah xbleh nak memain dah. Now this is SERIOUS!
Memang masa rasa singkat gila. Pejam celik pejam celik dah 3 minggu aku posting. Adoi. Cuak gila ni.
Nampaknya aku kena buat jadual betul2, macam mana nak study elok2, kena bahagi masa betul2.
Memang kena ada kesedaran dalam diri nampaknya aku ni. Kalau tak sedar diri mungkin akan hanyut bagai sampan tanpa pengemudi. (Chewahh)

InsyaAllah aku boleh. Apa-apa pun, usaha yang penting! itu yang paling utama!


So starting sekarang, kena berusaha lebih! Nanti senang in the future. Lagipun xkan nak memain dengan nyawa orang kan. Mari berusaha lebih tekun! InsyaAllah Allah akan tunjuk jalan dan dipermudahkan urusan.



Sesiapa dikalangan pembaca yang juga final year student, All the best! Mari kita berusaha bersama-sama :)
Thanks for reading deariessss! :D


Credits for the images goes to Mr Google

Friday, 4 July 2014

Ihya' Ramadhan - Giveaway By Ummudd80

Posted by Sara Zawawi at 13:38 18 comments
Salam Ramadan ke-6 semua.heee :)

Sempena bulan Ramadan ni, jom join giveaway di bawah ni jom!
Untung-untung dapat duit raya awal! weee :D

Just klik banner di bawah ye! Selamat berGiveAwayyyyyyy :)

Ihya' Ramadhan | Giveaway | Shaklee | Sungai Buloh | Setiawangsa


Tiket Dah beli Balik je Belum :p

Posted by Sara Zawawi at 10:00 2 comments


Salam semua :)

Sejam lebih lagi dah nak berbuka.yeeayy! hehehe
Malam ini aku dan housemate bercadang nak buat steamboat. yummieh!

aL-kisah, Aku baru je selesai membeli tiket flight. Mula-mula pikir nak naik bas ke naik belon. Lepas tanya mak, beliau pun ckp naik flight. Jadi ligatlah aku mencari tiket.
And now tiket dah beli, tinggal nak balik je lagi. Yeah!

Tapi mcm sedih jugak sebab baliknya lambat lagi.hahaha. Another 3 more weeks.
Dah nak dekat raya baru smp umah.hahaha. pakai baju raya tahun lepaslah nampaknya :P
Tulah, beli tiket agak lambat so harga pun mahal lah sikit.huuuu.
Nak buat macam mana kan, asalkan ada tiket. :P




So apa-apa pun kena bersyukur. Kawan-kawan aku pun dah start beli tiket.
Takut nanti makin dekat nak raya, tak ada pula tiket. Nanti kena naik bas tambahan pula. Tak sanggup weyh! Pernah ada pengalaman naik bus tambahan ni, macam tuuutttt.
Sebab dia mmg tunggu sampai bus penuh baru nak gerak. Dah lah tak ikot timing and jalan pun banyak ikot jalan dalam. Memang lambatlah iolls sampai lepas tu. huuhuhu.


Jadi kepada sesiapa yang plan nak balik dekat-dekat raya tu, baik beli tiket skrg noooo.
Bagi mengelakkan penyesalan di kemudian hari. Bak kata pepatah, sediakan payung sebelum hujan.hiii :)


Pictures : Credits to Mr 1) Google    2) Google


Thursday, 3 July 2014

Saya, Si Pelajar

Posted by Sara Zawawi at 21:30 0 comments
Hello semua :)

Rasa-rasanya memang lamalah juga tak tulis entry baru. Sehari-hari memang rasa nak tulis tapi dek sibuk dengan tanggungjawab sbg seorg student, Terpaksa Aku Relakan untuk membantutkan hasrat menulis. Teehee

Aku baru je pindah ke Alor Setar. Biasa sudah hidup berpindah-randah ni. Semua sebab final year aku dekat Hospital Sultanah Bahiyah. So for this one year aku adalah final year student yang akan ambil Professional Examination tahun depan. Cuak pulak bila dipikirkan. huhu

Setelah sekian lama bercuti dan buat research, dah lama tak praktis untuk clerk patient, buat physical examination, jadi otak memanglah berkarat. huhu. Soalan Dr waktu mengajar dalam klinik or ward dah lah memang susah, memang nak kena korek balik peti simpanan dalam otak ni untuk jawab, tak pun tengok buku lah jawabnya. haha.

Aku still dalam learning process. Trying my best to be the best. Or to be better than before. :)
Kadang-kadang jelah nampaknya aku akan tulis entry baru sebab kitorang akan start oncall next week onwards. Waktu bulan puasa ni, memang besar sikit dugaan nak follow ward rounds and pergi oncall. Nak buat guane dah mmg tanggungjawab kan. Takpelah untuk menjadi lebih baik Rela Aku Berkorban :)

Thanks for reading dearies! :*
 

Life Of Afitot Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei